Categorie: Producten | Gepubliceerd: 10 mei 2017

Attero introduceert nieuw kwaliteitscompost

Attero is begonnen met de grootschalige ombouw van de vergistings- en composteerfabriek in Venlo.

Met de ombouw wordt het mogelijk om een nieuw product toe te voegen aan Attero’s BSG-productlijn (biobased substraatgrondstoffen). Het product wordt ontwikkeld voor potgrondbedrijven en wordt gemaakt van aan de bron ingezamelde groente-, fruit- en tuinresten. Na het reinigen en composteren zal het product voldoen aan de kwaliteitseisen van potgrondbedrijven, zoals vastgelegd in het RHP-certificaat. Met dat certificaat wordt afnemers verzekerd dat alle ziektekiemen gedood zijn. Door een relatief lage zoutbelasting zal het nieuwe compost breed toepasbaar zijn.

Het productieproces voor het Attero Substraatcompost, zoals het product gaat heten, is door het bedrijf zelf ontwikkeld. Het onderzoeksprogramma heeft vier jaar in beslag genomen. Het eindproduct is getest door Wageningen University & research en potgrondbedrijven. Naast het nieuwe Substraatcompost produceert Attero ook Potgrondcompost, Pluscompost en Opzakcompost. Attero verwerkt jaarlijks ongeveer 600 kton gft, waarmee het marktleider is in Nederland. In totaal is Attero goed voor de verwerking 3,5 Mton afval per jaar.

De verbouwde fabriek zal in het vierde kwartaal van 2017 volledig klaar zijn voor productie en kunnen gaan uitleveren aan de potgrondbedrijven.

Meer weten over Attero BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website