Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 24 mei 2018

Fietstracé op Vam-berg laat nog even op zich wachten

De voorbereiding en uitvoering voor de aanleg van het fietstracé op de Vam-berg vragen meer tijd dan verwacht.

DvD 01.jpgWerkzaamheden aan het Dak van Drenthe, eind 2017.
Foto: Attero

“We willen een kwalitatief goed fietstracé aanleggen en daarvoor is het van belang dat de ondergrond goed kan zetten, zoals dat heet in de wegenbouw”, zei de Drentse gedeputeerde Henk Brink erover tijdens een persmoment op de berg eerder deze week. “Binnenkort starten we met de aanbestedingsprocedure zodat in juli de werkzaamheden kunnen starten”.

Voor de ondergrond van het fietstracé brengt een aannemer sinds april zwarte afdekgrond aan op de Vam-berg. Het gaat om grond die verplaatst moet worden vanwege de aanleg van het Dak van Drenthe, een aarden wal die het recreatieve gedeelte van de berg afschermt van de stortactiviteiten. Op deze manier maken provincie en Attero werk met werk, zoals afgesproken in de samenwerkingsovereenkomst. Dat scheelt tijd, kosten en transportbewegingen, stellen ze. De aanleg van de derde opgang voor fietsers naar de Vam-berg start binnenkort.

Intussen is ook gestart met het ontwerpen van een mountainbikeparcours, dat de provincie later wil aanleggen. Dit moet eveneens ‘een parcours met allure’ worden. De mogelijkheden zijn groot, omdat de afwisseling enorm is; van vlak en heuvelachtig terrein tot bos, groenstroken en waterpartijen. Ook met de aanleg hiervan wil men nog dit jaar starten.