Categorie: Producten | Gepubliceerd: 18 augustus 2021

Nieuwegein looft buurtfeest uit voor zwerfafvalruimers

In Nieuwegein kan de buurt die zich het actiefst inzet tegen zwerfafval, een buurtfeest winnen.

De Buurt Battle is een wedstrijd tussen buurten voor het schoonhouden van straten en parken. Door zich hiervoor in te zetten en bewijs te leveren middels foto's en filmpjes, kunnen buurten tussen 16 augustus en 31 oktober punten scoren. De buurt met de meeste punten wordt beloond met een buurtfeest. 

De gemeente Nieuwegein biedt deelnemers een cleanup-pakket met afvalgrijper, handschoenen, vuilniszakken, een opruimommetjeskaart en een ansichtkaart. De ommetjeskaart bevat tips van inwoners en plekken die wat extra opruimaandacht kunnen gebruiken. Verder staan er ‘Join the Pipe’-stations waar een flesje water gevuld kan worden en 'Repair & Recycle'-plekken waar spullen kunnen worden gerepareerd.

Wethouder Marieke Schouten (Duurzaamheid): “Zwerfafval is een grote ergernis en geeft verrommeling van parken en buurten. Er ligt nog veel restafval in de natuur en hoe mooi zou het zijn als we dit met elkaar kunnen opruimen. En dan ook op een leuke manier zodat we het samen doen en tegelijk zorgen voor een schone leefomgeving en een buurt met betrokken inwoners.’’ 

Gerelateerde artikelen