Categorie: Duurzaamheid | Gepubliceerd: 04 januari 2024

IenW introduceert 'Circular Chain Award'

Op de Nationale Conferentie Circulaire Economie op 14 maart wordt voor het eerst een Circular Award uitgereikt aan een circulaire keten.

Lindy Hensen (PeelPioneers), Arnoud van Vliet (Zeeman) en Helga Witjes (Provincie Gelderland) wonnen vorig jaar een Circular Award.
Foto: Anne Reitsma

Afgelopen jaar wonnen Zeeman (Circular Award Big Business), Peelpioneers (Circular Award Small Business) en de Provincie Gelderland (Circular Award Public) een prijs voor hun circulaire initiatieven nadat een vakjury’s zich door 102 inzendingen hadden geworsteld. Ook werden drie zogenoemde Circular Heroes gelauwerd voor hun bijdrage aan de circulaire economie. Maar dit jaar wordt er op de Nationale Conferentie Circulaire Economie dus ook een award uitgereikt aan een circulaire keten. Geen gek idee, want het idee dat een circulaire economie toch vooral van de grond komt als er meer in ketens wordt samengewerkt vat steeds meer post.

Nominaties

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), de drijvende kracht achter de conferentie én de prijzen, roept bedrijven en organisaties die actief bezig zijn met circulaire initiatieven op zich in te schrijven voor de Circular Awards 2024. Dat kan nog tot 25 januari aanstaande. Ook kan iedereen nog circulaire helden nomineren voor een plek in de welverdiende spotlights.

Gerelateerde artikelen