Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 02 januari 2006

Pollutec Parijs, beurs voor specialisten

Pollutec Parijs, die afgelopen december weer meer bezoekers trok, is als kleine broertje van Lyon vooral een ontmoetingsplaats voor de deskundigen.

Onder de milieubeurzen in Europa neemt Pollutec een plaats onder de grote drie in. Maar dan gaat het wel om de tweejaarlijkse Pollutec Lyon. De Parijse editie vond plaats van 29 november tot en met 2 december in Paris-Nord Villepinte en was met 40.000 bezoekers weliswaar kleiner (50.000 m²) dan de gelijknamige tegenhanger in Lyon, maar het is wel een beurs voor specialisten op het gebied van water, lucht en bodem en daarnaast voor leveranciers van installaties, die 'het hart van de Franse industrie' in en rond Parijs opzoeken. Eenderde van de bezoekers kwam van buiten de EU.
Nederland was vertegenwoordigd met zeventien exposanten. Machineleveranciers Synmet-Nihod en Bollegraaf-Lubo waren zeer tevreden over hun deelname, vooral omdat zij in Parijs bezoekers van de hoofdkantoren van hun relaties naar hun stand trekken.
Tot de nieuwe exposanten behoorde onder andere de Christiaens Groep uit Horst, die in Parijs profiteerde van de sterk verhoogde belangstelling in Frankrijk voor composteringstechnieken.
Nederland was in Parijs niet met een collectieve stand vertegenwoordigd. In Lyon zal dat eind dit jaar (van 28 november tot en met 1 december 2006) wel het geval zijn. VLM, de Vereniging van Leveranciers van Milieuapparatuur, wil na de eerste keer in 2004 ditmaal met ten minste twaalf à vijftien bedrijven deelnemen.
(A. Scholten, Marvision)