Categorie: Producten | Gepubliceerd: 09 september 2008

Arnhemmers winnen plastic weddenschap

Minister Cramer heeft een jaar na de start van de kunststofinzameling in haar woonwijk in Arnhem haar buurtgenoten zelf gefeliciteerd met het winnen van de inzamelweddenschap.

De inwoners van Sint Marten-Sonsbeekkwartier hebben de weddenschap om de hoeveelheid ingezameld kunststof met glans gewonnen. De grens voor de inzamelwedstrijd was gesteld op 12.000 kilo plastic en blikken verpakkingsafval gescheiden ingezameld in één jaar tijd. Na een jaar bleek 14.266 kilo naar de containers gebracht te zijn. De drie basisscholen in de wijk leverden een belangrijke bijdrage aan de berg recyclebaar plastic.
Even leek het moeilijk te worden, het Sint Marten-Sonsbeekkwartier had gewoonweg niet genoeg plastic afval om de afgesproken kilo's te halen. Als je alleen plastic flessen en flacons verzamelt heb je natuurlijk een enorme hoeveelheid nodig. Die dingen wegen nu eenmaal niet veel. Maar toen duidelijk werd dat plastic bakjes, schaaltjes en folies ook in de speciale plastic bak mogen, werd de weddenschapslimiet met gemak overschreden.
Bij de start van de weddenschap beloofde de stichting Nedvang de bewoners een wijkfeest als ze zouden slagen. Zaterdag 6 september was het zover. Freek Rijna, de voorzitter van Nedvang, en minister Cramer waren speciaal te gast om de bewoners te bedanken voor hun inzet en ze de speciale prestatie-award, de kunststofkanjer te overhandigen. Nedvang reikt deze prijs alleen uit bij bijzondere prestaties op het gebied van de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval.

Meer weten over Gemeente Arnhem?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website