Categorie: duurzaam | Gepubliceerd: 02 januari 2018

Saver bespaart brandstof en CO2 door additief

Een proef om het brandstofgebruik en daarmee de CO2-uitstoot van het wagenpark terug te dringen, heeft goed uitgepakt bij Saver. Door toevoeging van een additief aan de brandstof werd een besparing van 6,2 procent gerealiseerd.

Fotolia_79489868_S.jpgSaver werkt al jaren aan het terugdringen van de uitstoot van haar wagenpark. Foto: frenta - Fotolia

Gedurende een jaar testte Saver het effect van een additief op het brandstofverbruik van 31 voertuigen. Het verbruik werd vergeleken met dat van dezelfde voertuigen een jaar eerder, uiteraard zonder een additief te hebben toegevoegd. Gebleken is dat toevoeging een gemiddelde brandstofbesparing opleverde van 6,2 procent.

Uiteraard levert de besparing ook een aanzienlijke milieuwinst op, want minder brandstofgebruik betekent ook minder uitstoot van CO2. Voor Saver is de uitkomst van de proef reden om het additief te blijven gebruiken.

In 2011 kreeg Saver al een zogenoemde Lean and Green Award voor haar voornemen om de CO2-uitstoot van haar wagenpark in een periode van vijf jaar met ten minste 20 procent terug te dringen.

Omdat het bedrijf de meest eenvoudige instrumenten om tot een CO2-reductie te komen wel heeft ingezet de afgelopen jaren, oriënteert het zich nu al enige tijd op het gebruik van alternatieve brandstoffen.

Meer weten over Saver NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen