Categorie: duurzaam | Gepubliceerd: 12 april 2019

Plastics Recycling Award naar inzamelzak Suez, Cedo en Midwaste

De PBD-inzamelzak van Cedo, Midwaste en Suez heeft de Plastics Recycling Award Europe 2019 gewonnen. De inzamelzak van gerecycled plastic zonder kleurstof won in de categorie Household & Leisure.

De prijs werd donderdag 11 april uitgereikt tijdens de Plastics Recycling Show in de RAI in Amsterdam. Cedo en Suez ontwikkelden in 2014 gezamenlijk een inzamelzak voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (PBD). De zak bestaat voor 90 procent uit post-consumer recycled film, dat voor de helft afkomstig is uit huishoudens en voor een deel wordt ingezameld door Midwaste. Het gebruikte plastic is grotendeels afkomstig uit de kunstofsorteerinstallatie van Suez in Rotterdam. De zak wordt inmiddels in diverse Nederlandse gemeenten gebruikt. 

Cedo houdt zich bezig met het recyclen van het gesorteerde plastic afval van Suez in zijn fabriek in Geleen, de grootste recyclingfabriek in Europa voor plastic folies, en maakt er inzamelzakken van. Samen met Midwaste ontwikkelden zij een kleurstofloze variant. 

“Met de PBD-inzamelzak bewijzen we opnieuw dat afval waardevol is", zegt Herman Snellink, COO Material Resource Management & Business Innovation van SUEZ BeNelux & Germany na het winnen van de prijs. "Als we afval goed scheiden en verwerken, kunnen we er steeds opnieuw grondstoffen van maken voor nieuwe producten. Bovendien ervaren Nederlandse huishoudens dankzij de inzamelzak dat het inzamelen van plastic nut heeft.”

Initiatieven

De Plastic Recycling Awards zijn onderscheidingen voor initiatieven in de Europese industrie van plastic recycling. Ze worden uitgereikt om te laten zien welke resultaten er in plastic recycling worden geboekt, van ontwikkelingen op het gebied van materiaalgebruik tot productontwerp en innovatieve productie. 

Initiatieven rond plastic recycling konden in verschillende categorieën in de prijzen vallen. Andere winnaars waren onder meer een demo-auto van Volvo van gerecycled plastic en een duurzame wijnfles van 100 procent gerecycled pet van Garçon Wines en RPC M&H Plastics.

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Coöperatieve Vereniging Midwaste UA?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website