Categorie: duurzaam | Gepubliceerd: 03 september 2019

Trias Westland start aanleg tweede aardwarmtebron

Trias Westland breidt zijn warmtenet uit met de realisatie van een tweede aardwarmtebron.

Dankzij de uitbreiding van het warmtenet krijgen alle glastuinbouwbedrijven die aan Trias Westland verbonden zijn, toegang tot duurzame warmte. De tweede bron wordt gerealiseerd in Naaldwijk, waarmee 21 glastuinbouwbedrijven ook toegang gaan krijgen tot deze vorm van warmte.

In 2017 hebben 49 Westlandse glastuinbouwondernemers zich verenigd en gecommitteerd aan de ontwikkeling van dit aardwarmteproject om de glastuinbouw te verduurzamen. Ruim twee jaar later kregen 26 aangesloten deelnemers sinds afgelopen juli warmte van de aardwarmtebron in de Onder Krijglaag op 2,3 kilometer diepte.

2 kilometer aan warmteleidingen

De werkzaamheden ter voorbereiding van de realisatie van de tweede aardwarmtebron starten in het eerste kwartaal van 2020. De aanleg van het warmtenet op de Kasteelweg in Naaldwijk gaat direct van start. Het komende halfjaar wordt gefaseerd 2 kilometer aan warmteleidingen aangelegd. De uitbreiding van Trias Westland biedt een verduurzaming voor de Westlandse glastuinbouw, vergelijkbaar met het gasverbruik van zo’n 15.000 huishoudens.

Dit aardwarmteproject is een initiatief van HVC, Capturam en Royal FloraHolland en een grote groep glastuinbouwondernemers.

Meer weten over HVC?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen