Categorie: afval & energie | Gepubliceerd: 18 februari 2020

Omrin verzorgt groengas voor nieuw Fries tankstation

OrangeGas heeft in Sint Annaparochie een nieuwe tanklocatie voor groengas geopend op het terrein van Tamoil. Het groengas wordt geproduceerd uit organisch restafval, dat Omrin inzamelt en verwerkt.

Het organische restafval dat Omrin gebruikt voor de productie van dit groengas, komt onder meer uit de gemeente Waadhoeke waartoe Sint Annaparochie behoort. Bij de ingebruikname (zie foto rechts) werd een groengasvoertuig van Omrin volgetankt door wethouder Jan Dijkstra (Duurzaamheid) van deze Friese gemeente, Meinard Kuiper (Omrin-directeur inzameling en reiniging) en Joyce van Os – de Man (manager OrangeGas). Daarnaast kreeg OrangeGas de officiële groengascertificaten aangeboden, die de garantie geven dat het groengas in Heerenveen is geproduceerd uit organisch restafval.

In 2018 produceerde Omrin nog 7,6 miljoen kubieke meter groengas, via de gasopwerkingsinstallie op Ecopark De Wierde. Dat was destijds meer dan het doel van 7,5 miljoen kubieke meter. Het doel voor 2019 is 8,1 miljoen kubieke meter groengas, zo stond afgelopen zomer in het duurzaamheidsverslag over 2018.

Gerelateerde artikelen