Categorie: arbo & kwaliteit | Gepubliceerd: 10 juli 2020

Coronaprotocol afvalsector aangepast

Naar aanleiding van de versoepelingen van de coronamaatregelen per 1 juli 2020 is het coronaprotocol voor de afvalsector aangepast.

In de aanpassing van het protocol is onder andere opgenomen dat medewerkers zich bij klachten laten testen en dat er zo veel mogelijk in vaste teams wordt gewerkt. Dat meldt de NVRD.

Verder blijft het van belang om cabines voor, tijdens en na werkzaamheden te ventileren. Na een dienst dient een cabine grondig schoongemaakt te worden.

Mondmaskers

Wanneer de medewerkers plaatsnemen in een inzamelvoertuig met meerdere personen, is het advies een niet-medisch mondmasker te dragen. Is een medewerker alleen, dan is een niet-medisch mondmasker niet nodig.

Uiteraard blijft het dragen van een mondmasker verplicht, wanneer het de standaarduitrusting voor specifieke werkzaamheden betreft.

Gezamenlijk product

Het protocol is een product van de werknemers-, werkgevers- en brancheorganisaties CNV, FNV, HZC, WENB, BRBS Recycling, BVOR, NVRD en Vereniging Afvalbedrijven. De inhoud is afgestemd met de rijksoverheid.

Meer informatie:

» Coronaprotocol Afvalsector

Meer weten over NVRD, Nederlandse Vereniging voor afval- en reinigingsmanagement?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website