Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 19 januari 2012

Directie en PE nemen GMT Europe over

Directeur Mark Abbas heeft samen met de Nederlandse investeringsmaatschappij Nedvest Capital het software bedrijf GMT Europe overgenomen.

Nedvest en Abbas nemen alle aandelen van GMT Europe in het kapitaal van GMT Europe over, inclusief de dochterbedrijven van GMT Holding. Het gaat om de overgenomen Meurs groep en de recent herstartte activiteit Wastedge. Volgens M&A-bureau HCF die GMT Holding hierbij adviseerde maakt de overname de weg vrij voor het versneld uitvoeren van de internationale groeiplannen. Mark Abbas, die in 1996 bij GMT Europe is gekomen en sinds 2005 algemeen directeur is, is vanzelfsprekend verheugd. "Met Nedvest Capital is een partner gevonden waarmee we de volgende fase van nationale en internationale groei kunnen ingaan."

Robert Heuser, een van de verkopende aandeelhouders van GMT Europe: "Over de afgelopen jaren is GMT Europe gegroeid tot het toonaangevende IT-bedrijf in de Europese afvalindustrie. Omdat de Nederlandse afvalindustrie internationaal voorop loopt en de it-oplossingen van GMT zich in de internationale markt hebben bewezen, is de weg open voor verdere internationale groei. Nevest en Mark Abbas kunnen die expansie samen goed versnellen."

Gerelateerde artikelen