Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 31 augustus 2012

Minister Spies bezoekt Van Klaveren ccc

Minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken heeft een bezoek gebracht aan Van Klaveren ccc, om meer te weten te komen over het energiebeleid van het bedrijf.

Bezoek Spies Van Klaveren.jpgGerhard van Klaveren geeft minister Spies en enkele afgevaardigden van de Gemeente Deventer en de Provincie Overijssel een rondleiding door zijn bedrijf.

Spies is zeer geïnteresseerd in slim gebruik van energie. Gisteren bracht zij een bezoek aan de provincie Overijssel, omdat deze sinds 2010 bewust investeert in efficiënt gebruik van energie bij mensen thuis en op het werk. Hierbij stond ook een bezoekje aan Van Klaveren ccc op de agenda.

Van Klaveren houdt zich bezig met het inzamelen van lege cartridges en gebruikte mobiele telefoons voor recycling en hergebruik. In 2010 liet het bedrijf een onafhankelijke energiescan uitvoeren. Daaruit bleek dat het energiebeleid in de basis goed is. Op dit moment is Van Klaveren toch nog maatregelen voortkomende uit de scan aan het doorvoeren. Minister Spies was vooral geïnteresseerd in de beweegredenen voor het investeren in energiebesparing.

Algemeen directeur Gerhard van Klaveren: “Onze natuurlijke energiebronnen raken op. Ook is het gebruik van aardgas en olie slecht voor het milieu. Denk aan de klimaatverandering; het kan onze eigen ondergang betekenen! Daarom moeten we investeren in energiebesparing! Duurzaamheid en de zorg voor het milieu heb ik zowel privé als zakelijk hoog in het vaandel staan. Als wij om het milieu denken, kan iedereen langer en gezonder leven in een betere leefomgeving.”

Meer weten over Eeko ccc B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website