Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 24 september 2013

Klimaatprijs voor Twence

Twence heeft voor de levering van duurzame warmte en stoom een internationale klimaatprijs gewonnen.

awardees72_012.JPGWim de Jong, Senior Consultant Strategy & Policy (links) en Jan Rooijakkers, oud-CEO van Twence, met de Global District Energy Climate Award 2013.

Het gaat om de Global District Energy Climate Award 2013. Twence ontving deze prijs voor de levering van warmte aan de stadsverwarming in Enschede en de levering van stoom aan de zoutfabriek van AkzoNobel. De prijs werd gisteren tijdens de internationale klimaatweek in New York uitgereikt aan oud-directeur Jan Rooijakkers.

Huidig CEO Paul de Jong: "We zijn erg blij met deze Award. Het is een bevestiging dat Twence succesvol is in zijn ontwikkeling naar grondstoffen- en energiebedrijf. We zijn ook zeer vereerd met de lof die wordt uitgesproken over de grote maatschappelijke betrokkenheid die we mede met dit initiatief tonen. Deze Award komt kartrekker Jan Rooijakkers en alle betrokkenen toe die zich de afgelopen jaren intensief hebben ingezet om de warmte- en stoomlevering mogelijk te maken toe."

De tweejaarlijkse Award is een initiatief van Euroheat & Power en International District Energy Association (Idea), onder supervisie van Energie Technologie Netwerk van het Internationale Energie Agentschap. De Award wordt uitgereikt aan organisaties over de hele wereld die een voorbeeld zijn voor aanbieders van schone en duurzame oplossingen voor de levering van energie aan lokale warmtenetwerken.