Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 06 november 2013

Afvalstoffendienst 's-Hertogenbosch start scheidingsproeven

De Afvalstoffendienst van de gemeente 's-Hertogenbosch start met twee inzamelproeven.

De proeven gaan op 3 december van start in de wijk Graafsebuurt-Noord in Den Bosch en de wijk 't Ven in Rosmalen (waar de Afvalstoffendienst ook actief is). Doel is om  groenten en fruit, papier/karton en kunststof zoveel mogelijk uit het restafval te halen. Daarbij wordt het voor bewoners makkelijker gemaakt om het afval aan huis te scheiden. Jaarlijks produceren Bosschenaren ongeveer 35 kton restafval. Daarvan is zo'n 30 kton echter geschikt voor recycling. Het gaat vooral om papier, kunststof, groente- en fruitafval.

Extra containers

In Rosmalen krijgen ongeveer tweehonderd huishoudens twee extra containers: een grote voor oud papier en karton en een kleinere voor kunststof veprakkingsafval. Daarnaast verandert het gebruik van de groene container. Bewoners hadden al een groene container, maar die was alleen voor tuinafval bedoeld. Tijdens de proef gaat hier ook het groente- en fruitafval in.

Omgekeerd inzamelen

In 's-Hertogenbosch wordt ook een proef met ongeveer tweehonderd huishoudens gehouden, die veel weg heeft van omgekeerd inzamelen. Huishoudens gaan hun restafval namelijk wegbrengen naar speciale containers in de buurt. In ruil daarvoor krijgen de bewoners een extra container voor kunststof afval en kunnen ze de grijze container die ze al hebben tijdens de proef gebruiken voor oud papier en karton. In de groene container zamelen ze groente-, fruit- én tuinafval in.

Meer weten over Afvalstoffendienst 's-Hertogenbosch?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website