Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 20 december 2013

Inzameling gemeente Utrecht over op Clear.net

De informatie, commulicatie en logistiek van de afvalinzameling in de gemeente Utrecht gaat in 2014 over op Clear.

IMG_3872 IMH.jpgHalf december werd het ICT-contract bekrachtigd door Carla van Ommen (gemeente Utrecht, afdeling Inzamelen, Markten en Havens (IMH)) en Mark Abbas (GMT).

Dat is de uitkomst van een openbare Europese aanbesteding die de gemeente heeft gehouden. Carla van Ommen, afdelingshoofd IMH: "Het onderdeel Inzamelen, Markten en Havens (IMH) kan met de nieuwe ICT oplossing Clear.net. een belangrijke bijdrage leveren aan beleid en bedrijfsvoering mét oog voor het milieu. Het was best een uitdaging voor IMH om goed te verwoorden wat we allemaal nodig hebben. We hebben hier te maken met afvalinzameling . Veranderingen in de back office, zijn direct zichtbaar op straat. Bij het opstellen van het programma van eisen om de juiste ICT- partij aan tafel te krijgen, hebben we dan ook dankbaar gebruik gemaakt van de kennis en kunde van onze eigen medewerkers. Uiteindelijk is GMT als beste uit de bus gerold", aldus Van Ommen.

Mark Abbas, directeur GMT: "Wij zijn ontzettend trots op deze gunning. Dit is nu al een heel intensief traject geweest. Een traject dat met de grootste zorgvuldigheid is uitgevoerd door zowel IMH als GMT. Wij realiseren ons wat voor grote stap IMH hiermee zet en wat voor verantwoordelijkheid we hier in onze beiden handen leggen. Het wordt een ambitieus project met de implementatie van twee hoofdprojecten; Clear.net en ClearMobile. Binnen deze projecten focussen wij ons op onderdelen als routeoptimalisatie, huis-aan-huis inzameling, inzamelen brengsystemen, commerciële inzameling, grofvuil en KCA. Het projectteam is vorige week al officieel gestart."