Categorie: Duurzaamheid | Gepubliceerd: 19 juni 2015

Cure rijdt op Attero's groene gas

Een deel van het wagenpark van Cure rijdt op gas afkomstig van de eigen gft-inzameling.

cure-vergroent-01-medium.jpgJohn van Haeff (l), manager Organisch van Attero schudt de hand van Frans van Strijp (r), directeur van Cure Afvalbeheer. Op de achtergrond de installatie die het biogas van de vergistingsinstallatie opwerkt tot groen gas.

Het gft uit de gemeenten van Cure verwerkt Attero in de vergistings- en composteerinstallatie Tilburg. Het materiaal wordt daar verwerkt en omgezet in groen gas en compost. Het geproduceerde groen gas komt ter beschikking aan Cure via groengascertificaten. Die bewijzen dat de hoeveelheid groen gas die Attero produceert en in het aardgasnet injecteert, overeenkomt met de hoeveelheid die Cure Afvalbeheer in 2015 tankt. Daarom rijden vanaf nu diverse inzamelvoertuigen op het afval dat ze inzamelen.

Cure Afvalbeheer verzorgt in opdracht van de gemeenten Eindhoven, Valkenswaard en Geldrop-Mierlo de afvalinzameling. Daarnaast beheert Cure ook de milieustraten binnen deze gemeenten. Cure heeft enkele van zijn 35 inzamelvoertuigen rijden op aardgas. Jaarlijks verbruiken deze voertuigen rond 200.000 kilo aardgas.

Meer weten over Attero BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website