Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 04 mei 2016

Amsterdam zamelt 20 procent meer textiel in

Bij de aanbesteding was het een harde eis. In 2015 moest er tenminste 20 procent meer textiel gescheiden worden ingezameld in Amsterdam. Dat is gelukt, meldt inzamelaar Sympany.

Sympany zamelt sinds 1 januari 2015 in opdracht van AEB Amsterdam het textiel in Amsterdam in. Terwijl er in 2014 nog 1,8 miljoen kilogram textiel werd ingezameld, steeg dit in het afgelopen jaar naar 2,2 miljoen kilo. Volgens Sympany betekent deze 20 procent méér gescheiden ingezameld textiel, een besparing van bijna 1,3 miljoen kilo CO2-uitstoot. 

In Amsterdam zamelt Sympany het textiel in alle stadsdelen in met uitzondering van het Stadsdeel Nieuw-west. Inwoners kunnen op 210 locaties met totaal 232 containers hun draagbare en niet-draagbare textiel, schoenen en accessoires doneren. Ook knuffels en woontextiel zijn van harte welkom.

Sympany is een van de grootste charitatieve textielinzamelaars in Nederland. In 135 gemeenten wordt met een kleine 50 medewerkers en meer dan 2.400 textielcontainers jaarlijks ruim 23 miljoen kilogram textiel ingezameld.

Meer weten over AEB Amsterdam?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website