Categorie: Duurzaamheid | Gepubliceerd: 04 juli 2016

Inwoners Leidschendam krijgen buurtcompostbakkerij

Inwoners van Leidschendam kunnen nu gft-afval achterlaten bij een speciaal inzamelpunt. Daarmee kan de hele buurt meewerken aan het buurtcomposteren in de stadstuin.

IMG_0602.jpgWethouder Floor Kist bij de opening van de composteerbakkerij in Leidschendam.

Het initiatief voor buurtcomposteren komt van de CompostBakkers, die zich inzetten voor het verzamelen en composteren van gft in de buurt. Zij speelden dan ook een rol bij de opening van de zogenaamde ‘buurtcompostbakkerij’ in stadstuin Rusthout op 2 juli.

Ter gelegenheid van de opening maakten de CompostBakkers, samen met de schillenboer, een ronde door Leidschendam om op verschillende locaties gft-afval op te halen. Aan het einde van de ronde werd bij de stadstuin het verzamelde gft afgeleverd, alwaar wethouder Floor Kist een informatiebord onthulde. Daarop kunnen inwoners zien wat zij wel en niet mogen aanleveren voor de buurtcompostbakkerij. Ook werd een workshop composteren georganiseerd bij de opening.

Een woordvoerder van Avalex laat weten dat Avalex positief tegenover het initiatief van de buurtcompostbakkerij staat en graag laat zien dat gft-afval op dergelijke wijze gerecycled kan worden.

CompostBakkers

De CompostBakkers faciliteren het inzamelen van groenresten op buurtniveau. Na een pilot van de CompostBakkers in Den Haag, in samenwerking met Fonds 1818, is het een programma van Fonds 1818 geworden. Buurttuinen uit het werkgebied van het fonds kunnen een aanvraag doen voor een compostbakkerij.