Indaver nv

 

Een circulaire economie zonder Safe Sink is geen economie

De behoefte aan een duurzaam en betrouwbaar afvalbeheer is nog nooit zo dringend geweest als nu. Industrieel afval, vooral uit de farmaceutische en chemische sector, stelt namelijk specifieke uitdagingen. Indaver neemt hierin het voortouw met haar totaaloplossingen dankzij geavanceerde installaties, milieuvriendelijke processen en slimme databeheersystemen.

Veilige reiniging, verwerking en valorisatie van afval

Voor haar industriële klanten blijft Indaver investeren in nieuwe installaties en technologieën voor afvalverwerking, maar ook in hoogwaardige afvalrecycling, reiniging en warmtenetwerken. Het afvalbedrijf neemt daarmee een sleutelpositie in de transitie naar een klimaatneutrale, veilige circulaire economie.

Volle kracht vooruit naar een circulaire economie?

De energietoelevering staat onder druk door de torenhoge gasprijzen. Productielijnen en soms zelf volledige bedrijven worden stilgelegd. Hoe garandeert Indaver als afvalbedrijf dat haar verwerkingsinstallaties niet stilvallen? Blijven investeren in high-tech recycling- en verwerkingsinfrastructuur en opslagcapaciteit blijkt het antwoord.

Verwerkingscapaciteit, recycling en warmtenet voor industrie

De grootindustrie wil absolute zekerheid over de verwerking van hun afval. Die continuïteit is cruciaal om de productie te vrijwaren. In crisistijd is verwerkingscapaciteit schaars en dus blijft Indaver investeren in nieuwe installaties en in technologieën voor afvalverwerking en hoogwaardige recycling. Daarnaast speelt het afvalbedrijf in de - onder druk staande - energietoelevering een cruciale rol in een nieuw warmtenetwerk voor de industrie.

Meer opslagcapaciteit, slimme afvaltracering en ZZS-oplossingen

De chemische en farmaceutische industrie heeft specifieke behoeften op het vlak van afvalbeheer. Afval dient veilig, maar zo vlug mogelijk de productiesite te verlaten om risico's te vermijden. Afval legt steeds een hele weg af die volledig getraceerd moet kunnen worden van bron tot eindverwerking. Voor gevaarlijk, sensitief afval of zeer zorgwekkende stoffen is dat zelfs een prioriteit. Afvalpartner Indaver investeerde in de nodige infrastructuur, tools en kennisdeling om in te spelen op die noden.

Indaver zet buitenlandse expansie door in VK

Indaver kan gaan bouwen aan een nieuwe afvalenergiecentrale in Essex in het zuidoosten van Engeland. Het zogenoemde Rivenhall-project is voor het afvalbedrijf het derde project voor de productie van energie uit afval in het Verenigd Koninkrijk.

'Steun voor Europese norm voor gebruik plastic recyclaat groeit'

Negen CEO's van Europese afvalbedrijven hebben in een gesprek met Eurocommissaris Frans Timmermans aangedrongen op nieuwe Europese regels die de circulaire economie stimuleren. Het verplichten van het gebruik van recyclaat kan wat hen betreft een eerste stap zijn.

Indaver levert expertise voor duurzame methanolfabriek

Een consortium van zeven partijen, waaronder Indaver, wil een fabriek voor de duurzame productie van methanol in de haven van Antwerpen bouwen.

Antwerpse haven start met industrieel warmtenetwerk

Indaver en Sleco gaan vanaf 2018 stoom leveren aan vijf naburige bedrijven.

Haven Antwerpen gaat concurrentie aan met warmtenetwerk

In de Antwerpse Waaslandhaven gaan zes bedrijven vanaf 2017 warmte afnemen van twee afvalbedrijven waarmee ze de energiekosten beperken.

Delta verkoopt Indaver aan Katoen Natie

Indaver is dadelijk weer terug in Vlaamse handen. Het Nederlandse Delta wil al haar aandelen aan het Vlaamse bedrijf Katoen Natie verkopen.

Indaver groeit door in 2013

Het ging Indaver in 2013 ondanks uitdagende omstandigheden voor de wind.

Geïntegreerde verwerking van gevaarlijk afval in Antwerpen

Indaver is gespecialiseerd in duurzaam en integraal beheer van industrieel afval en huishoudelijk afval.

T.V. Aertssen/Indaver kopen grootste shredder

In België is de eerste en grootste Shredder van Diamond Z geleverd aan T.V. Aertssen/Indaver voor het op korte termijn verkleinen van een zeer grote berg autobanden.