Indaver Nederland B.V.

 

Blijven investeren volgens noden NL industrie

Als afvalpartner van de chemische en farmaceutische industrie blijft Indaver investeren in de uitbouw van haar strategische locatie in Terneuzen. De site is een belangrijke draaischijf voor de afvalverwerking van die Nederlandse grootindustrie. Daarbij zet Indaver maximaal in op energie- en materiaalterugwinning. Voor een chemieconcern in Limburg bracht dit substantiële voordelen met zich mee.

Indaver investeert fors in oplossingen voor grootindustrie

Indaver heeft zo'n 300 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbouw van enkele van haar strategische locaties, waaronder Antwerpen en Terneuzen. Dit zijn twee belangrijke draaischrijven voor de verwerking van afval van de Nederlandse en Belgische grootindustrie. Daarnaast werkt het bedrijf samen met de afvalbranche en de overheid aan een veilig landelijk beleidskader én concrete oplossing voor zeer zorgwekkende stoffen.

Indaver blijft zoeken naar oplossingen

De coronacrisis stelt elk bedrijf voor een uitdaging. Als afvalbedrijf valt Indaver onder de categorie 'cruciale sector'. Dat betekent dat ze de bedrijfsactiviteiten en de verwerking van een aantal kritische afvalstromen zoveel mogelijk dient te waarborgen. Het kunnen inzetten van eigen verwerkingsinstallaties blijkt een belangrijk voordeel te zijn in een markt die onder druk staat.

Indaver neemt Grontmij BRP over van Sweco

Met de overname van Grontmij Beheer Reststoffenprojecten BV vallen de afvalverwerkingsbedrijven Stainkoeln, Vagroen, Secundaire Bouwstoffen Unie en Waterzuivering Milieuboulevard Groningen voortaan onder Indaver.

Industriële synergie: katalysator voor de circulaire economie

In samenwerking met haar industriële klanten en lokale overheden brengt Indaver in Nederland en Europa de circulaire economie dichterbij. Het bedrijf werkt onder andere aan de recycling van zoutzuur, hoogwaardige compost en de chemische recycling van plastic.

Zeeuws gft blijft bij Indaver

Ook de komende twee jaar blijft Indaver het gft-afval van de Zeeuwse gemeenten verwerken. Daarvoor heeft het bedrijf een overeenkomst gesloten met Olaz.

Indaver gaat gft van Gad verwerken

De Gad heeft de opdracht voor de overslag, transport en verwerking van het gft van de Regio Gooi en Vechtstreek vanaf 1 januari 2016 voor tenminste drie jaar gegund aan Indaver Nederland.

Indaver blijft gft Cyclusgemeenten verwerken

Tarief en duurzame verwerking zijn voor Cyclus doorslaggevende factoren om weer met Indaver in zee te gaan.

Groenafval Rijnmond ondanks rechtszaak naar Den Ouden

Indaver gaat de verwerking van het gft van de regio Rijnmond op zich nemen. Voor de rechter kon het bedrijf niet ook het groen- en snoeiafval binnenslepen: die stromen gaan naar Den Ouden.

Indaver opent nieuwe vergister

Met de nieuwe Bio Power installatie in Alphen aan den Rijn gaat Indaver jaarlijks voor drieduizend huishoudens groen gas produceren.

Indaver groeit door in 2013

Het ging Indaver in 2013 ondanks uitdagende omstandigheden voor de wind.

Cyclus transporteert gft-afval regio Leiden

Cyclus zorgt de komende vijf jaar voor het transport van het gft-afval van de regio Leiden.

Indaver verwerkt gft-afval RAD Hoeksche Waard

Het gft-afval van RAD Hoeksche Waard wordt de komende drie jaar verwerkt door Indaver.

Regio Leiden tekent contracten afvalverwerking

De gemeenten in de regio van Leiden hebben de verwerking van het restafval definitief gegund aan AVR. De verwerking van gft-afval ging naar Indaver en het huishoudelijk grof vuil ging naar Vliko.

DELTA en biomassa: een duurzaam koppel

Biomassa is een verzamelbegrip voor organische reststromen die na bewerking aangewend worden als energiedrager. Op hoofdlijnen beschikt DELTA samen met dochteronderneming Indaver uit Vlaanderen over 650.000 ton biomassa. Van Ieper in Vlaanderen en Well in Limburg tot Alphen aan de Rijn in Zuid-Holland en Nieuwdorp in Zeeland.