AVR - Afvalverwerking BV

 

AVR opent nascheidingsinstallatie

Tien jaar is er over gedacht, gepraat en vooral onderhandeld, maar nu wordt uit het Rotterdamse restafval eerst het pmd gehaald voordat het wordt verbrand.

Stadswarmte AVR bespaart 36 kton CO2

Door stadswarmte te leveren aan huishoudens en bedrijven hebben AVR en Nuon in 2018 de uitstoot van 46.633 ton CO2 vermeden.

Ontvangstruimte AVR van gerecyclede materialen

De vernieuwde ontvangstruimte van AVR in Rozenburg is ingericht met gerecyclede materialen.

Open dag AVR tijdens Wereldhavendagen

AVR houdt een open dag voor bezoekers van de Wereldhavendagen in Rotterdam. De animo blijkt groot: de open dag is bijna volgeboekt.

Studenten zoeken oplossing voor gft uit restafval

Studenten gaan aan de slag met reststromen van verschillende bedrijven. Bij AVR wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn voor de gft-fractie uit het restafval.

AVR wint Open Poort Prijs

Afvalverwerker AVR heeft de EIC Open Poort Prijs gewonnen in de categorie 'olie, chemie, industrie en energie'. De prijs is een initiatief van het Educatief Informatie Centrum Mainport (EIC).

AVR start met bouw nascheidingsinstallatie

Gesteund door het Afvalfonds Verpakkingen start AVR in november met de bouw van een nieuwe nascheidingsinstallatie. De installatie is naar verwachting medio 2018 gereed, eerste klanten zijn gemeenten Den Haag en Utrecht.

Duiven legt eerste tegel met gerecycled restafval

De gemeente Duiven had gisteren een primeur. In het dorp werd de eerste Duurzame Tegel gelegd. De tegel is gemaakt met gerecycled restafval maar net zo schoon en veilig als een normale stoeptegel.

CO2 Smart Grid weer stap dichterbij

AVR investeert de komende anderhalve jaar samen met 24 partners in een haalbaarheidsonderzoek naar een zogenoemd CO2 Smart Grid in de Randstad.

AVR draagt flink bij aan CO2-reductie in Arnhem en Duiven

In Arnhem en Duiven is door de stadswarmte van AVR Duiven in 2015 een CO2-reductie behaald van 77 procent ten opzichte van individuele HR-ketels.

AVR vergroot efficiëntie met Energydesk

AVR stemt voortaan vraag en aanbod van energie uit restafval beter op elkaar af.

Samsom bezoekt rookgasrecycling AVR

PvdA-fractieleider Diederik Samsom heeft een bezoek gebracht aan AVR. Aanleiding is de samenwerking van AVR met de start-up CarbonOrO om CO2 uit rookgassen terug te winnen.

AVR Duiven viert 40-jarig bestaan

Veertig jaar geleden, op 5 september 1975, verrichtte z.k.h. Prins Claus de openingsceremonie van de Vuilverbrandingsinstallatie Regio Arnhem. Dat wordt op zaterdag 5 september 2015 gevierd.

Duiven en AVR ondertekenen verwerkingscontract

Met de gunning van de verwerking van gft- en restafval van de gemeente Duiven aan AVR wordt de ontwikkeling van bedrijventerrein InnoFase ondersteund.

Brabantse gemeenten tekenen contract AVR

De samenwerking tussen AVR en de gemeenten in de regio's 's-Hertogenbosch en Oss is officieel bekrachtigd.

AVR herfinanciert lening onderhands

AVR heeft in Europa, de VS en het VK onderhandse leningen afgesloten met een totale waarde van zo'n 300 miljoen euro.

Regio Leiden tekent contracten afvalverwerking

De gemeenten in de regio van Leiden hebben de verwerking van het restafval definitief gegund aan AVR. De verwerking van gft-afval ging naar Indaver en het huishoudelijk grof vuil ging naar Vliko.

Aanleg warmtetransportnet AVR gestart

De werkzaamheden voor de aanleg van een warmtetransportnet van AVR Rozenburg naar Rotterdam zijn gestart.

AVR officieel los van Van Gansewinkel

Met ingang van 28 augustus 2013 heeft de Van Gansewinkel Groep het afval- en energiebedrijf AVR verkocht aan een door Chueng Kong Infrastructure (CKI) geleid consortium.

AVR reduceert CO2-voetafdruk

Samen met het Rotterdam Climate Initiative gaat AVR een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar het afvangen van CO2 bij de eigen Biomassa Energie Centrale.