Nedvang

 

Nedvang doet onderzoek naar inerte materialen

Zo'n 14 procent van het verpakkingsglas dat op de markt komt, eindigt nog als restafval. Nedvang onderzoekt hoe dergelijk inert materiaal zo hoogwaardig mogelijk kan worden gerecycled.

Nedvang maakt kennis toegankelijk met nieuwe website

Met een nieuwe huisstijl én website wil Nedvang haar kennis over de inzameling en recycling van verpakkingsafval beter voor het voetlicht brengen.

Gouden Glasbak zet aan tot 'glasbakken'

De Gouden Glasbak is na de feestdagen op tour gegaan door Nederland. Want al die glazen flessen en potjes die er eind december doorheen zijn gegaan, moeten natuurlijk gescheiden worden ingezameld.

Glasbak-campagne wint Grand Prix

De campagne '40 jaar Glasbak' heeft een Zilveren Grand Prix Content Marketing gewonnen in de categorie non profit. Als belangrijke pijlers noemde de jury lef, creativiteit en het centraal stellen van de doelgroep.

90 procent glasrecycling; kans voor gemeenten

De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu is duidelijk: alle Nederlandse gemeenten zijn uitgedaagd om in 2020 75 procent van de ingezamelde verpakkingsmaterialen te recyclen. Het gaat om glas, papier, karton, hout, metalen en kunststof. Voor verpakkingsglas ligt de doelstelling nog hoger: daarvan dient al in 2018 tenminste 90 procent gerecycled te worden.

Nedvang lanceert glastool

Om gemeenten eenvoudig een glasrapport op maat te kunnen laten samenstellen heeft Nedvang een online tool ter beschikking gesteld. Nedvang hoopt zo de glasrecycling nog een laatste impuls te geven.

Albert Heijn besteedt aandacht aan glas scheiden

In Zaandam is op het hoofdkantoor van de supermarktketen Albert Heijn het startsein gegeven van een nieuwe supermarktactie bij de campagne 'Glas in 't Bakkie'.

Glas in 't bakkie succes dankzij supermarkten

Meer dan 300 supermarktondernemers participeerden in de campagne Glas in 't bakkie en bereikten daarmee honderdduizenden consumenten. Nedvang en het Vakcentrum spreken van een succesvolle campagne.

Nedvang past WasteTool aan voor afvalbedrijven

De WasteTool van Nedvang heeft deze week een nieuw jasje gekregen en enkele nieuwe functionaliteiten.

Van Happen gecertificeerd door Nedvang

Van Happen Containers heeft de definitieve erkenning voor de registratie van verpakkingsafvalstromen van Nedvang gekregen.

Aandacht voor hout en meer monitoring in 2015

Nedvang gaat in 2015 verder met het registreren van afvalbedrijven. Ook komt er meer aandacht voor de recycling van houten verpakkingen.

Alle gemeenten in zee met Nedvang

Ruim een jaar na het van start gaan van de Raamovereenkomst Verpakkingen 2013-2022 hebben alle gemeenten een deelnemersovereenkomst getekend met Nedvang.

Zuidhorn sluit overeenkomst met Nedvang voor drankpakken

Voortaan mogen in de gemeente Zuidhorn lege sap-, zuivel- en drankpakken in de milieuzak.

Eerste buitenlandse glasrecycler krijgt erkenning Nedvang

Het Belgische G.R.L. Glasrecycling heeft vorige week van Nedvang een definitieve erkenning ontvangen voor de registratie van verpakkingsafval. Het bedrijf heeft daarmee een primeur.

Gemeenten krijgen meer tijd voor aanvragen zwerfafvalvergoeding

De deadline voor de aanvraag van de zwerfafvalvergoeding 2014 is verschoven naar 1 maart.

Nedvang richt zich op glasinzameling en monitoring

Nedvang heeft in 2014 twee speerpunten: zorgen voor inzameling van meer glasafval en het verbeteren van de monitoring.

Zwerfafvalvergoedingen klaar voor aanvraag

In de Raamovereenkomst Verpakkingen is afgesproken dat gemeenten jaarlijks 20 miljoen euro krijgen voor de aanpak van zwerfafval. Nu is er meer duidelijkheid over de vergoedingen en kunnen ze aangevraagd worden.

Anky en Barney in race voor Gouden Loeki

Kunststof Hergebruik dingt met twee televisiereclames mee voor de Gouden Loeki Maandverkiezing van juli.

Nedvang licht individuele afspraken gemeenten toe

Nedvang neemt binnenkort contact op met alle gemeenten om de model-deelnemersovereenkomst voor de inzameling van huishoudelijk afval toe te lichten.

Gemeenten genomineerd voor Recycle Awards

Dit jaar worden tijdens het Gemeentelijk Afvalcongres de eerste Recycle Awards uitgereikt, voor gemeenten die de beste resultaten hebben behaald bij de gescheiden inzameling van verpakkingsafval.

Nedvang-prijs voor shampooblok

Het bedrijf Lush B.V. heeft met een shampooblok zonder verpakking de 'Aangepakt 2012' gewonnen. Met de prijs wil Nedvang laten zien hoe producenten en importeurs van verpakte producten op innovatieve wijze omgaan met verpakkingen om de hoeveelheid verpakkingsafval in Nederland terug te dringen.

Honderdduizendste opgave verpakkingsafval bij Nedvang

De gemeente Nieuwegein is de afzender van de honderdduizendste maandopgave in de online 'WasteTool'.

Tien duurzame verpakkingen in de race voor 'Aangepakt'

Nedvang heeft tien bedrijven genomineerd voor de 'Aangepakt'-prijs. Met de prijsvraag wil Nedvang een concreet beeld krijgen van maatregelen die producenten en importeurs nemen om de hoeveelheid verpakkingen terug te dringen.

Nieuwe Plastic Heroes-campagne van start

Het recyclingproces van kunststof staat centraal in nieuwe grootschalige Nedvang-campagne.

Nieuwe campagne Plastic Heroes

Middels een nieuwe campagne bedankt Nedvang consumenten en gemeenten voor het scheiden van kunststof verpakkingsafval, en stimuleert hen daarmee door te gaan.

Nedvang behaalt ISO 9001 certificaat

Nedvang mag zich voortaan ISO 9001 gecertificeerd noemen voor "het uitvoeren van de producentenverantwoordelijkheid door het monitoren en stimuleren van preventie en hergebruik van verpakkingsmateriaal."

Albert Heijn helpt klanten met afvalscheiding

Supermarktketen Albert Heijn gaat op de verpakkingen van huismerkproducten informatie verstrekken over afvalscheiding.

Van Kaathoven eerste 'Erkende Bewerker' van Nedvang

Van Kaathoven Productrecycling is als eerste afvalverwerker vermeld in het register van Erkende Bewerkers van Nedvang.

Radiocampagne haakt in op informatiebehoefte consument

Op Radio 1, Radio 2, BNR Nieuwsradio, 3FM, Q-music en Sky Radio komt regelmatig de boodschap langs dat de recycling van blik begint in de afvalbak. Hiermee willen SKB en Nedvang tegemoet komen aan de informatiebehoefte van de hedendaagse burger die duurzaam consumeren belangrijk vindt.

Plastic Heroes zakken bestellen kan ook online

Zakkenvoorplastic.nl is een nieuwe website om Plastic Heroes-zakken bij te bestellen. De eerste gemeente heeft zich nu aangesloten.

Den Haag begint met inzameling plastic verpakkingsafval

Van de vier grote Nederlandse gemeenten is Den Haag als eerste begonnen met het inzamelen van plastic afval.

Genomineerden Kunststof Kanjer en Glasprijs bekend

Tijdens het Gemeentelijk Afvalcongres 2009 op 12 november zal Nedvang de Kunststof Kanjer en Glasprijs uitreiken aan gemeenten die zich hebben ingezet voor de gescheiden inzameling van huishoudelijk afval.

Plastic Heroes op Tilburgse kermis

Met 120 oranje containers wordt op de Tilburgse kermis plastic verpakkingsafval zoals plastic bekers, flesjes en patatbakjes gescheiden ingezameld.

Sabic en Sittard-Geleen willen samen Plastic Hero worden

Sabic Europe roept zijn medewerkers op om het plastic verpakkingsafval mee te nemen naar kantoor.

Aantal aanmeldingen Plastic Heroes verdubbeld

Volgens Nedvang gaan ongeveer 250 gemeenten vanaf november plastic afval gescheiden inzamelen.

Nieuw leven voor ingezameld plastic strandafval

Tijdens de 'De dag van de Aarde' zette Nedvang zich samen met een aantal partners in voor een schone Nederlandse kust.

Grote opblaaspop in Diemen kondigt kunststofinzameling aan

De oranje Plastic Hero werd op 1 april op de markt in Diemen opgeblazen om bekend te maken dat vanaf nu al het plastic verpakkingsafval in Diemen apart wordt ingezameld.

Maassluis 100ste kunststofscheidende gemeente

De gemeente Maassluis is de honderdste gemeente die met de gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval van start gaat.

Plastic Heroes teasen eerst

De Nedvang-campagne voor kunststofinzameling is van start gegaan met posters en spotjes. Er wordt gebruik gemaakt van opeenvolgende fasen, met eerst een teaser.

Kunststof inzameling tijden wintertoernooi

Tijdens de Willemstadse Winter Wedstrijden van Tennisvereniging TV'76 worden plastic flesjes en bekertjes gescheiden ingezameld.

Nijmegen verlengt plastic proef opnieuw

In afwachting van de landelijke evaluatie en resultaten van de kunststofinzameling, loopt de proef in drie Nijmeegse stadsdelen voor onbepaalde tijd door.

Gescheiden inzameling plastic tijdens golftoernooi

Voor het tweede opeenvolgende jaar zorgt Nedvang op de KLM Open dat het plastic afval van het restafval wordt gescheiden.

Ook Nijmegen verlengt kunststof inzamelproef

Eind vorig jaar is Nijmegen gestart met het inzamelen van plastic verpakkingsafval in de stadsdelen Dukenburg, Lindenholt en Nijmegen-Noord. De proef van de gemeente Nijmegen, de Dar en Nedvang is verlengd tot 1 september 2008.